Våra utbildare

Alla våra utbildare är yrkesverksamma i inom film och TV. Kunskapen hos våra utbildare bottnar i lång och handgriplig erfarenhet och alla omfamnar de nya möjligheterna som tekniken ger. Tillsammans täcker de in hela fältet – framgångsrika strategier, engagerande innehåll, effektiv produktion, och inte minst – att videon når sin publik!

joakimlindheround

Joakim Lindhé

Under många år anställd på SVT som journalist, redaktör, producent. Bl.a Rapport, Uppdrag Granskning, Kinas Mat och ett flertal dokumentärer.

Driver idag Videoakademin och produktionsbolaget Yellow Kid som är specialiserade på att göra animerad informationsfilm till företag, myndigheter och organisationer. Joakim håller i kurser och föreläsningar som har med manus, innehåll och strategi att göra. Har också bra koll på filmverktygen i Android-världen.

peterwirenround

Peter Wiren

Har jobbat med publik service-tv och kommersiell TV i många år som producent och redaktör med gedigen erfarenhet av redaktionellt arbete. Bl.a. Kulturprogrammet Sverige!, Robins, Äntligen Hemma, Blåsningen. Med erfarenhet som imageproducer på IKEA har Peter även med sig beställarens perspektiv och vet hur filmen måste anpassas för olika plattformar och visningsfönster.

Peter har ett har verkligen en passion för att utforska möjligheterna i den strida strömmen av tekniska prylar som kommer ut på marknaden. Han utbildar i ”Filma med mobilen”-kurserna och  är särskilt hemma på alla produkter i Apple-världen.

Daniel Schmölker

Daniel Schmölker

Daniel  är den i gänget som har bäst koll på video i sociala medier. Är i slutfasen av sina egna studier på Medie- och kommunikationsvetenskap på Malmö Högskola, men har erfarenhet av så skilda områden som design av longboards, köksknivar och göra dreadlocks. Han är också duktig på att redigera i Adobe Premiere.

 

magnusrutberground

Magnus Rutberg

Filmare och utbildad TV-producent. Bred kunskap om både teknik och innehåll. Inriktningen är dokumentärfilm, men Magnus producerar även regelbundet informationsfilm. Har undervisat i film på bl.a. Skurups folkhögskola och Filmcentrum Syd. Filmning med DSLR-kameror och redigering i Adobe Premiere är ett par av specialistkompetenserna som han utbildar inom.

 

johanhanssonround

Johan Hansson

Expert på videoteknik med 30 år av erfarenhet i bagaget. Driver bolaget Edit Dudes som arbetar med högkvalitativ efterbearbetning av film och TV. Under många år teknikchef på Scandvision då det var Malmös största produktionsbolag.

Det är en person som Johan som man vill kunna fråga när man kör fast i tekniken (och det gör man). Han är också det professionella bollplank som man vill ha med sig när man bygger upp en fungerande teknisk lösning för exempelvis livestreaming, eller dokumentation av föreläsningar.