Om Videoakademin

Om oss

Din mobilkamera håller för Hollywood. Ja, faktiskt! Regissören Steve Soderbergh spelade in Unsane (2018) med en Iphone 7!

Vi är mitt inne i en gör-det-själv-revolution inom rörlig bild. Det som förr var dyrt och komplicerat har blivit billigt och enkelt. Det finns en fin demokratisk tanke i detta. Det finns inte längre några ekonomiska hinder för en talang att utvecklas och visa vad man kan – det är bara att plocka upp mobilen och sätta igång!

De flesta hittar rec-knappen utan att gå på kurs, men vägen till framgång kan förkortas väsentligt om vi kan hjälpa till med de första baskunskaperna kring inställningar, ljus, ljud och storytelling.

Själv jobbade jag tidigare som reporter, redaktör och producent på SVT i Malmö. Flertalet av våra utbildare har jag samarbetat med i olika TV-projekt. Jag vet vilken gedigen kompetens de har på sina områden. Alla är yrkesaktiva och inte sällan dyker deras egna produktioner upp i TV-rutan eller i festivalprogram. Och vad som i det här sammanhanget är ännu viktigare – alla omfamnar möjligheterna som den nya tekniken ger!

Om inget av våra kurserbjudanden löser dina problem, kontakta oss så hittar vi en lösning.

Joakim Lindhé
Producent