Johannes Stjärne Nilsson

Dubbel guldbaggevinnare blir ny utbildare!

Johannes Stjärne Nilsson är regissör, manusförfattare och producent som arbetat med egen produktion av kortfilm, dokumentär och långfilm sedan 1990. Hans arbete är ofta idé- och konceptdrivet med särskilt fokus på ljud, musik och visuell gestaltning.

Hans filmer har fått stor spridning internationellt, representerats i Cannes och prisats med ett 70-tal utmärkelser varav två Guldbaggar. Johannes är även grundare och medlem av det internationellt prisade artistkollektivet Six Drummers som arbetar med musik, scenkonst och performance. Han har en MFA i Industridesign från Konstfack och samarbetar brett med andra kreatörer inom olika konstarter.

I Videoakademin kommer Johannes att föreläsa om kreativa processer, bl.a. i inspirationsföreläsningen ”Från klotter till röda mattan i Cannes” där han pratar om idéer och kreativitet. Var kommer idéer ifrån och hur får vi dem att gro?